”Nagu teada, keeldus Viru Keemia Ggrupi tütarettevõte AS Viru Vesi linna veemajanduse opereerimisest alates järgmise aasta 1.jaanuarist. Keeldumise põhjuseks oli ettevõtte mittenõustumine linnavalitsuse vee hinnapoliitikaga. Pärast seda pidasime intensiivseid läbirääkimisi potentsiaalsete operaatoritega ja lõpuks jõudsime kokkuleppele ettevõttega OÜ Järve Biopuhastus. Nemad olid nõus linnavalitsuse poole määratud vee ja kanalisatsiooni tariifidega,” rääkis Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov Delfile.

Lähiajal jätkatakse läbirääkimisi AS Viru Vesi ja OÜ Järve Biopuhastus vahel, et uus operaator võtaks üle nii kliendibaasi kui ka vajaliku arvu eelmise operaatori töötajaid.

„Meie ettevõte on valmis saama uueks vee-operaatoriks Kohtla-Järve linnas ja jätkama oma tegevust regiooni veepuhastusseadmete renoveerimisel. Me plaaanime tööle võtta umbes 40 AS Viru Vesi töötajat,” ütles OÜ Järve Biopuhastus juhatuse liige Viktor Tomson.

OÜ Järve Biopuhastus juhib suurt projekti, mille ülesandeks on Ida-Virumaa keskregiooni veepuhastusseadmete rekonstrueerimine. Ettevõtte osanikeks on Jõhvi vald, Kiviõli, Kohtla-Järve ja Püssi linnad.