Keeleinspektsioon tegi eelmise aasta lõpus Kohtla-Järve linnapeale Jevgeni Solovjovile ettekirjutuse sunniraha määramise hoiatusega, kuna ta pole suutnud mitme aasta vältel tagada koolijuhtide eesti keele oskuse nõuete täitmist, kirjutab Põhjarannik.

Ettekirjutuse kohaselt peab meer nõudma kõikidelt Kohtla-Järve koolidirektoritelt ja nende asetäitjatelt eesti keele oskuse parandamist ning ametikohal nõutavale tasemele eksami sooritamist 1. septembriks 2008. Vastasel juhul tuleb linnapeal laduda letti 10 000 krooni trahviraha.

Solovjov kinnitas toona Põhjarannikule, et on Slaavi gümnaasiumi direktori Roza Ivanova, Kesklinna gümnaasiumi direktori Larissa Kravtsova ja Vahtra põhikooli direktori Gennadi Bessaniga sellest probleemist isiklikult rääkinud. Tegemist on koolijuhtidega, kes keeleinspektsiooni korduvatele ettekirjutustele vaatamata pole suutnud tasemeeksamit sooritada. “Kui nad seda ei tee, siis kuulutame nendes koolides välja uute direktorite leidmiseks konkursi,” kinnitas linnapea.

Kohtla-Järve aselinnapea Niina Aleksejeva andmetel pole ükski neist kolmest direktorist keeleeksamit ära teinud, samas pole nad ka avaldanud soovi ametit maha panna. “Ma loodan ja ka usun, et nad õpivad ning teevad selle eksami ära,” ütles Aleksejeva.

Riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse kodulehel avaldatud eksamigraafiku põhjal avaneb neil selleks esimene võimalus alles oktoobris.