Piibe maantee ääres Anija vallas paikneva Vikipalu küla elanik ja kolme lapse ema Kaisa Tamkivi ütles, et Priske ausamba lipuväljak on ühiseks pidupäevade tähistamiskohaks kõikide ümberkaudsetele inimestele Soodla külast Kõrvemaani. „Valmistasime lipumasti seepärast, et meil oleks paik, kus pidulike sündmuste puhul kokku tulla. Siinset Priske ausamba platsi Piibe maantee ääres märkavad ka möödasõitjad – nii paistab sini-must-valge kaugemale, kui meie kodutalude lipud metsade sees. Siis on kõigil Piibe maanteel liikujatel näha, kuidas Eestimaa küla elab,“ lisas Kaisa Tamkivi.

Lipumast meisterdati perekond Tamkivi kodumetsas kasvanud kuusest, sepistatud detailid valmistas kohalik sepp Mart Krull, külamees Arvo Treier valas mastiankru. Kohaliku filmimehe Raimo Jõerandi õlul on edaspidi see, et Eesti lipp kõikidel lipupäevadel kaugele lehviks ning õigel ajal heisatakse ning langetatakse. Oma kandi kaitseliitlase Tanel Rütmani eestvedamisel annetas Eesti Kaitseliit Eesti lipu ja viire.

Kell 11 alanud sündmust tulid tähistama ligi 40 kohalikku inimest, üheskoos lauldi ka Eesti Vabariigi hümni.

Priske ausammas asub Piibe mnt 15. kilomeetril Anija vallas, Tallinna kesklinnast umbes 40 km kaugusel Aegviidu suunas. Priske ausammas on Eesti iseseisvuse eest langenute mälestuseks püstitatud mälestusmärk, mis ühtlasi kannab endas mälestust taasiseseisvumise ajal toimunud ühiskondlikest protsessidest. Esimesest korda avati Priske ausammas pidulikult 1932. aasta juunis, kuid õhati 1941. Priske ausammas avati taas 23.06.1990 kohalike Anija ja Aegviidu Muinsuskaitse Seltsi eestvedamisel.