Homme videosilla vahendusel koguneva COVID-19 komisjoni põletavamaks teemaks on koroonaviiruse leviku teise laine piiramine Ida-Viru maakonnas. Komisjoni tööd hakkab juhtima Ailar Holzmann, kelle sõnul loob informatsiooni ja ressursside süsteemne koordinatsioon oluliselt parema koroonaviiruse seire. „Iga kriisi saab operatiivselt reguleerida vaid sidusas koostöös – antud hetkel eeldab meie koostöö riigi-, kohalike asutuste ja Virumaa elanikkonna ühist pingutamist,“ sõnas päästekeskuse juht.

Terviseameti Ida regiooni juhataja Marje Muusikuse sõnul on Ida-Virumaa olukord kriitiline. „Kiire infovahetus ja selge ülesannete jaotus on viiruse kontrolli alla saamisel võtmetähtsusega. See, kui kiiresti me viiruse ohjame, sõltub suuresti Ida-Virumaa elanike vastutustundest ning käitumisest. Palume inimesi jätkuvalt järgima Tervisameti soovitusi ning vältima rahvarohkeid kohti,“ ütles Marje Muusikus.

Ida regionaalsest COVID-19 komisjonist võtavad osa kõik Ida-Virumaa omavalitsused, Lääne-Virumaa omavalitsuste liit, Politsei- ja Piirivalveamet, Päästeamet, Kaitsepolitseiamet, Sotsiaalkindlustusamet, Haridus- ja Teadusministeerium, Häirekeskus, Narva Haigla, Rakvere Haigla, Ida-Viru Keskhaigla, Karell Kiirabi ning Terviseamet.