Kunagise Tallinna 4. keskkooli ligi 30-aastase staažiga inglise keele õpetaja Anu Rebane rääkis ETV saates “Pealtnägija”, kuidas kulges tema isiklik võitlus alkoholismiga ning sellest tulenevalt valminud eneseabiõpikust saatusekaaslastele ja nende lähedastele, vahendavad ERR Uudised.

“Probleem on selles, et minu meelest ühiskonnas on väga vähe teadvustatud, et alkoholism on haigus,” nentis Anu Rebane, kes ise nimetab end kaineks alkohoolikuks.

“Kui sa oled alkohoolik, siis sa sellest ei parane. Ja seetõttu on minu meelest kõige ausam nimi — mina, kes ma enam ei joo, täna ei joo, täna olen kaine, kõige õigem nimi ’kaine alkohoolik’,” märkis Rebane.

Alkoholiprobleemidega tuttav ning end terminiga “kaine alkohoolik” tähistav kunstnik Jüri Arrak ütles “Pealtnägijale”, et Rebase raamat on suurepärane just aususe tõttu. Kuigi enne raamatu kirjutamist Rebane ja Arrak teineteist ei tundnud, siis teksti valmides leidis naine, et seda illustreerima sobib just Arrak, kes on varsti 20 aastat kainust pidanud.