Peale EÜRP on 120-liikmelises nimekirjas Vene Erakonna Eestis (VEE), erakonna Eestimaa Ühtsus ja Vene Ühtsuspartei esindajad, kirjutas ajaleht Molodjož Estonii.

EÜRP peasekretär Anatoli Jegorov ütles ajalehele, et ühisnimekiri on järjekordne samm ühtse vene partei loomisel. Nimekiri kavatseb 63- liikmelises volikogus saada 15 kohta ning on valmis koostööks kõigi poliitiliste jõududega.

Tema sõnul toimub ühinemine teiste parteide liitudes EÜRP-ga ning seega võib EÜRP-d nimetada ühinemisprotsessi baasparteiks.

Jegorov ja VEE esimees Nikolai Maspanov ütlesid ajalehele, et ühinema peaks enne riigikogu kevadisi valimisi. Selle ettevalmistamiseks peaks oktoobris toimuma nelja partei korraldatav konverents.

Molodjož Estonii andmeil valmistabki üks Tallinna advokaadibüroo EÜRP tellimisel ette nelja partei liitumislepingut.

Jegorovi sõnul on uue partei nimest vara rääkida. Kõne all on mitu varianti, sealhulgas Ühtne Eesti, Vene Liit — Ühtne Eesti, aga ka Ühendatud Vene Partei.

Maspanov ütles ajalehele, et õigem olnuks juba kohalikel valimistel osaleda uue, mitte EÜRP nime all, kuid ajapuudusel tuli leppida praeguse võimalusega.

Enamikus Tallinna linnaosadest on nimekirja esinumbriteks EÜRP liikmed.

EÜRP kavatseb nimekirja esitada veel seitsmes linnas. Partei esimehe kohalt ajutiselt taandunud Viktor Andrejev kandideerib Kohtla-Järvel. Erakond tuleb oma nime all välja ka Maardus, Pärnus, Tartus, Räpinas, Keilas ja Valgas.

Narvas, Sillamäel, Kallastel ja Paldiskis kandideerivad EÜRP liikmed kodanike valimisliitudes.