“Naine avastas pühapäeva hommikul, et üks väike jänes hüppab aias ringi. Läksin välja vaatama ja leidsin, et kogu puuride ümbrus on küülikute laipu täis,” ütles Mõisakülas Kiikre tänaval elav Edgar Vaglaots Sakalale.

Ühe ööga suutis aeda tunginud koer hävitada 33 Edgar Vaglaotsa küülikut. Suur osa neist olid alles pojad ning mõned täiskasvanud loomad olid tiined ja pidid varsti poegima. Murdjakoera seni tabatud ei ole.

“See pidi ikka hirmus elukas olema,” arvas Vaglaots. “Jänesepuurid on mul maast meetri kõrgusel ja kõik need oli lahti murtud. Kogu hoov oli segamini ja suuri koera käpajälgi täis.”

Vaglaots polnud ainus, kes pühapäeva öösel küülikutest ilma jäi. Kokku võis koera saagiks langeda poolsada eri loomapidajate hoolealust.

Küülikute murdmine algas Mõisakülas nädala keskel, mil koer viis ühelt inimeselt kahel ööl järjest ühe kodujänese.

Edgar Vaglaots hindas koera tekitatud kahju 4000 kroonile. “Turul tõuseb jäneseliha hind jõulude ajal kuni saja kroonini kilogramm,” arvutas ta. “Väikesed oleksin ka suureks kasvatanud ja siis maha müünud. Turgu oleks jätkunud.”

Küülikupidajaid on Vaglaotsa sõnul Mõisakülas palju ja seetõttu loodab mees, et murdjakoer saadakse kiiresti kätte. “Loodan, et see tapatöö lõpeb,” lausus ta.