Tallinnas välisministeeriumis peetud kongressi poolt heakskiidetud lähiaja töösuundades oli kuus rõhuasetust, millest esikohal oli nõue töötada välja Kodutütarde organisatsiooni ja selle tegevust tutvustavad infomaterjalid, teatas Kaitseliidu pressiesindaja.

Lähiajal peavad kodutütred oluliseks ka koostöö parandamist teiste noorteorganisatsioonidega, parandada organisatsioonisisest infoliikumist ning viia sisse muudatused Kodutütarde põhikirja, mis puudutavad kongresside korraldamist ja Kodutütarde juhtide staatuse määratlemist.

Kongress pidas vajalikuks täiustada ka Kodutütarde põhikirja, eeskätt silmas pidades kodutütarde ja noortejuhtide koolitamist. Kongressi poolt vastuvõetud töösuundadele tuginedes töötatakse välja pikemaajalisi eesmärke sisaldav Kodutütarde organisatsiooni ajakava.

70. aastapäeva tähistavate Kodutütarde töökongressil osalesid organisatsiooni juhid kõikjalt Eestist. Oma tervituse saatsid kongressile Kodutütarde patroon Helle Meri ja kaitseväe juhataja viitseadmiral Tarmo Kõuts, ettekandega esinesid sotsiaalminister Siiri Oviir, Noorte Kotkaste, Naiskodukaitse, skautide, haridusministeeriumi ja Kodutütarde esindajad.

Kongressil anti üle ka 15 vastasutatud Kodutütarde tunnustusristi parimatele noortejuhtidele.

Kodutütred on 1932. aastal loodud isamaaline skautlik organisatsioon, kuhu võib kuuluda iga tütarlaps alates kaheksandast eluaastast. Eestis on hetkel üle 3500 kodutütre.