Käsitööfoorumi isetegija.net eestvedamisel valmistati 64 eesti naise poolt 11 lapisalli, mis on mõeldud jõulukingituseks missioonidel elu kaotanud kaitseväelaste omastele. Iga sall on kokku õmmeldud 24-st heegeldatud-kootud lapist ja selles projektis osales naisi üle kogu Eesti ning ka välismaalt. 

„"Iga jõulutervitus ja südamlik sõnum rõõmustab meie sõdureid Afganistanis ja mujalgi. Samas näitavad sellised kingitused, et Eestis mõeldakse tuhandete kilomeetrite kaugusel teenivatele kaitseväelastele, kellele me võlgneme oma jõulurahu kodumaal,“" ütles Kaitseväe Logistikakeskuse tugikeskuse juhataja Andres Siplane.

Naiskodukaitse kolmanda kudumisprojekti raames valmis sel aastal umbes 200 paari kudumeid, millest neljandik on kindad ja ülejäänud sokid. Kudujaid oli umbes 100 igast Eesti nurgast, enamus Naiskodukaitse vabatahtlikud liikmed.

Naiskodukaitse esinaise Airi Toominga sõnul on jõulukingituste projekt Naiskodukaitse jaoks muutunud juba „isekuduvaks“. „"Kolme aasta eest alustades pidime kõvasti pingutama, et nõutud arv sokke-kindaid kootud saaksime. Täna peame pigem naisi tagasi hoidma,“" selgitas Tooming.

Kingituse saavad Afganistanis, Kosovos, Iisraelis, Gruusias ja Inglismaal missioonil viibivad Eesti kaitseväelased ja tsiviileksperdid.

Kapten Ivi Prits Kaitseväe Tugikeskusest kinnitas, et kingitused lähevad kaitseväelaste poole teele juba tuleva nädala alguses.