Koduomanike kiusajaks osutunud pealinna veemonopol – Tallinna Vesi - sai tiitli teistkordselt, sest on süstemaatiliselt eiranud oma kohustust veehindu langetada. Eelmisel aastal esitas Tallinna Vesi hoopis uue hinnataotluse, mis oleks lähimate aastate jooksul ebaseaduslikult viinud tarbijate taskust täiendavalt veel 50 miljonit krooni, teatas Eesti Omanike Keskliit.

Koduomanike sõbraks valiti kolm kohalikku omavalitsust, kus on kodud maamaksust vabastatud. Harku, Rae ning Jõgeva valla tegutsemine on seda tähelepanuväärsem, et nad leidsid võimaluse kodu omamisele kaasa aidata ka majanduslikult raskel ajal, mil mitmed teised omavalitsused maamaksu suurendasid.

Koduomanike Kongressi avasõnad ütles president Arnold Rüütel. Ta rõhutas on pöördumises kodu kui väärtuse tähtsust ning tõi esile koduomanike ühistegevuse arendamise vajaduse.

Oma seisukohad koduomanike ühistest huvidest esitasid Andres Ergma Pensionäride Ühenduste Liidust, Tõnis Rüütel Eesti Kinnisvarafirmade Liidust ning Lasse Lehis Maksumaksjate Liidust ning Marek Strandberg Kliima- ja Energia Agentuurist. Sõna said ka paljud teised, muuhulgas kohalike omavalitsuste esindajad ning Rootsi Koduomanike Liidu (Villaägarna) president Gunnar Jansson ja Soome Koduomanike Liidu (Omakotiliitto) president Juhani Nenonen

Omanike Keskliit on Eesti suurim kodanikuorganisatsioon, mis on asutatud 1994. aastal Eesti Õigusjärgsete Omanike Liiduna samuti Estonia kontserdisaalis. Tänaseks on Omanike Keskliidul enam kui 52 000 liiget. Liit seisab koduomanike huvide eest ning pakub oma liikmetele tasuta juriidilist abi ning Kodukaardi allahindlusi pea sajas ettevõttes üle Eesti.