2007. aastaks peavad suitsuanduritega varustatud olema kõik uuselamud, 2009. aastaks peab pisike punase tulukesega karp pesitsema aga meie kõigi magamistubade lae all, kirjutab Postimees.

Selle otsusega sammub tulesurmadega maailmas teisel kohal olev Eesti Põhjamaade jälgedes — Soomes, Rootsis ja Norras on samasugused seadusesätted juba vastu võetud.

Määrus ehitiste tuleohutusnõuete kohta tuleb arutusele valitsuse 14. oktoobri istungil.

Päästeameti järelevalve- ja kriisiosakonna osakonnajuhataja Ivar Kaldasaun ütles, et suitsuandur on paljudes riikides tinglikult kohustuslik, sest maja valdaja peab tagama selle kasutamise ohutuse. Üheks ohutuselemendiks on aga ka suitsuandurid, mis paigaldatakse juba maja ehitamisel.

Kaldasaun märkis, et arenenud riikides ei sõlmi kindlustusseltsid anduriteta eluruumide elanike või nende vara suhtes ka kindlustuslepinguid, kuna kindlustussummad on seal väga suured.

Kaldasauna sõnul ei peaks määrusega kinnitatud suitsuanduri kohustus olema mitte formaalne nõudmine karbikese muretsemiseks, vaid üks võimalus teadvustada inimestele, et nende elud on õnnetuse puhul nende endi kätes. “Inimesed peavad teadma, kuidas andureid kasutada, millal patareid vahetada,” lausus Kaldasaun.