Meremäe valla 75-aastane elanik Valentina Višnjakova elab alates septembri algusest, kui tema maja ja laut maha põlesid, koos poeg Sergeiga telgis, kirjutab Võrumaa Teataja.

Tuli neelas kogu pere maise vara: maja koos rõivaste, mööbli ja rahaga, talveks varutud hoidised ning elamu kõrval asuva lauda. Lehm, vasikas ja lambad olid põlengu ajal karjamaal, pääsesid ka enamik kanadest ja koer.

Vallavalitsus toetas õnnetuses kannatada saanud vanurit 3000 krooniga ning andis ka selja- ja voodiriideid. Head inimesed andsid talle telgi. Ka elektrivoolu sai ta õue, elektrimehed paigaldasid mõõtesüsteemi õhuliini masti otsa. Söögitegemine käib lageda taeva või kilest varju all.

Vallavanem Aivar Nurk ütles, et pakkus vanurile pärast õnnetust korterit, kas siis Meremäele või Obinitsa. „Hädaolukordadeks on meil ka turvakorter, kuid ta keeldus, põhjendusega, et soovib koos loomadega oma kodus elada,” ütles Nurk.

Višnjakoval on neli poega. Volikogu esimees Anni Lahe ütles, et perekonnaseaduse kohaselt on lastel kohustus oma vanemate eest hoolt kanda. Vanuri kolm poega elavad Meremäel, kuid kõik riigi ja valla toel.

Vallavanema sõnul on ühel poegadest Obinitsas maja ja laut. Seal saaks naine elada ja leiaks ka oma loomadele peavarju, kuid ta ei soovi poja juures olla. „Ma ei taha sinna minna, sest poeg joob,” ütles Višnjakova.

Vallavanem Aivar Nurk ütles, et kui vanur otsustab valla korterisse kolida, ei võta vald temalt üüri. „Külmade saabudes hoiame tal kogu aeg silma peal,” lubas Nurk.

„Tal oleks arukas minna talveks Obinitsa korterisse, sest külm on ukse ees. Eks kevad näita, kuidas edasi minna. Ümbruskonna inimesed annavad vajaliku mööbli ja aitavad heinad ning loomad poja lauta viia,” ütles üks abivalmis naaber.