Perenaine ise oli eile üllatusest täiesti sõnatu ja pisarateni liigutatud. “Ma olen tänulikkusest kõnevõimetu. Mul lihtsalt puuduvad sõnad,” rääkis Hilja ajalehele Meie Maa.

Alates laupäevast 5-6 kilomeetri kaugusel Liival sotsiaalmajas ööbinud naise sõnul saab ta soojakus hakata elama kohe pärast seda, kui elekter sisse saab, sest kütmine käib elektriradiaatoriga. “Ma ei taha teistele inimestele tüliks olla ning soovin edasi toimetada oma kodus,” ütles Hilja, kes eile õhtul pidi veel Liivale ööbima minema.

Muhu vallavanema Raido Liitmäe sõnul saatis soojaku Hilja Pautsi talu juurde ettevõte Cramo Estonia. “Mulle helistas Hilja Pautsi tütar, kes palus, et vald lükkaks platsi, kuhu soojak paigutada, lumest puhtaks,” lausus Liitmäe. Tema teada lubanud Eesti Energia homme taastada vahepeal ohutuse mõttes ära võetud voolu ja seejärel saab Hilja Pauts juba soojakus elama hakata.

Hilja tütar Katrin Pauts tänab väga firmat Cramo Estonia ja selle Kuressaare osakonna juhatajat Jaak Tamme, kes helistamise peale kiiresti reageeris ning organiseeris soojaku toimetamise Muhusse. Juba kaks tundi pärast eilset telefonikõnet oli soojak Nurme külas. “Tahaksime talve üle elada.

Vajame mõtlemisaega, mida üldse seal edasi teha. Oleme praegu segaduses ega oska veel tulevikusihte seada,” ütles Katrin Pauts.

AS Cramo Estonia Kuressaare osakonna juhataja Jaak Tamm ei kõhelnud telefonikõne saades hetkegi ja hakkas kohe tegutsema. “Siin polnud midagi pikalt mõelda. Olin juba ajalehest lugedes asjaga kursis. Kui inimene kaotab kodu ja meilt abi palutakse, tuleb ikka aidata. Seda enam, et tegemist on nii vana inimesega,” sõnas Tamm. Kahe akna ja ligi 18-ruutmeetrise pinnaga soojak viidi Muhusse Kuressaarest. “Sees on kõik vajalik olemas, ainult mööblit pole.”