Eelarve sisaldab peale arengukava elluviimiseks riigieelarvest eraldatud vahenditele ka muid rahastusallikaid: näiteks Euroopa Sotsiaalfondist toetatud projektide ja programmide maksumust, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo BNS-ile.

Aastatel 2011-2012 viidi ellu 19 tegevust, lisaks on kaks tegevust nimetatud aastatest hetkel täitmisel. Nelja tegevuse tähtaeg on pikendatud 2012. aasta sügisel rakendusplaani koostamise käigus aastateks 2013-2014 ning üks tegevus on otseselt ellu viimata.

Rakendusplaani elluviimisesse panustasid peale siseministeeriumi ka näiteks haridus- ja teadusministeerium, justiitsministeerium, kultuuriministeerium, rahandusministeerium, riigikantselei, sotsiaalministeerium, SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital, kodanikuühendused eesotsas Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liiduga, kohalikud omavalitsused, maakondlikud arenduskeskused jt.

Kodanikuühiskonna arengukava 2011-2014 rakendusplaani täitmise kohta aastatel 2011-2012 annab valitsusele neljapäeval ülevaate regionaalminister Siim Valmar Kiisler.

Arengukava eesmärgiks on tagada soodsad tingimused kodanikualgatuseks ja kodanikuühiskonna organiseerumiseks ning osapoolte partnerluse tugevdamiseks.

Arengukava valmis siseministeeriumi ja Tartu ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse eestvedamisel koostöös Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu, kodanikuühiskonna sihtkapitali, e-Riigi akadeemia, vabatahtliku tegevuse arenduskeskuse, Heateo sihtasutuse, poliitikauuringute keskuse PRAXIS, Geomedia, riigikantselei ja kaubandus-tööstuskojaga.