Ajendiks blogilahinguile sai Reformierakonna liikme Jürgen Ligi esmaspäevane sissekanne oma ajaveebis, kus ta kritiseeris Isamaa- ja ResPublica Liidu (IRL) liikmete avaldusi riigieelarvekärbete kohta, vahendavad

Ligi nimetas IRLi mugavusparteiks, kes on võtnud eelarvekärbete osas kõrvaltkommenteerija positsiooni ning leidis, et Andres Herkel “on aastaid teinud seadusi õndsas süüdimatuses”.

Ligi ironiseeris IRLi liikmete üle, kes saavad valitsusse “läbi respublikaanliku ajupesumaja, kust väljutakse õpetusega, et vastutama peavad rivaalid” ning lisas, et jälle on rivaalidel mitusada miljonit lisakärpeid.

Eile kommenteeris IRLi liige Marko Mihkelson oma blogis Jürgen Ligi kirjutist öeldes, et “oravapartei juhitamatul raketil Jürgen Ligil näivad näpud ikka väga sügelevat”. Lisaks süüdistas Mihkelson, et Ligi on teinud IRList “rahvavaenlase” ning püüab jätta muljet nagu vaid Reformierakond teab, mis Eestile parim on.

Täna avaldas blogis vastuse Ligi süüdistustele ka teine IRLi liige Andres Herkel, kes ei jätnud samuti kommenteerimata Ligi omadusi: “Kuna Jürgen on iseloomult kesktormaja, siis saab keegi talt alatasa kodaratesse — eriti, kui löök palli ei taba”.