Ossinovski alustas täna riigikogus pärast Rõivase ettekannet küsimuste ringi ning seadis küsimust esitades kahtluse alla Kristen Michali (RE) usaldusväärsuse ja sobivuse majandus- ja taristuministri kohale.

Taavi Rõivas vastas, et tema usub Kristen Michalit ja on valmis kõiki valitsuse liikmeid avalike ja mitteavalike rünnakute eest kaitsma.

Sarnast küsimust oleks võinud Ossinovskilt oodata ka Jürgen Ligi (RE) kohta, kes asub uues valitsuses Ossinovski asemel haridus- ja teadusministri kohale. Eelmisest valitsusest lahkus Ligi rahandusministri kohalt just Jevgeni Ossinovski solvamise pärast.

Ligi haridusministri kohale seadmisega pole kuigi rahul ka SDE esimees Sven Mikser, kes vihjas oma videointervjuus Delfile, et see võib usaldust osapoolte vahel kahjustada.

Täna jättis riigikogus lisaks Ossinovskile hääletamata ka Mihhail Stalnuhhin (KE). Hääletuselt puudus Edgar Savisaar (KE).

Riigikogu andis Rõivasele valitsuse moodustamiseks toetuse 58 häälega, vastu hääletas 40 riigikogu liiget. Vaata, kes kuidas hääletas riigikogu kodulehelt!

Ekraanitõmmis riigikogu istungi ülekandest