Ta lausus Delfile, et mõistusega võttes on ta autorite poolt, aga samas on internet ka selline unikaalne vabadus inimeste jaoks, mille ükskõik milline piiramine ja pärssimine peab olema väga põhjendatud, näiteks väga konkreetsete julgeolekukaalutlustega.

Leinatamm oli nõus seisukohaga, et seni kuni kangide juures on mõistlikud inimesed, et tee ACTA mitte midagi. Aga kui näiteks peale järgmisi valimisi tuleksid teised mehed võimule, võiks ACTA anda neile sõnavabaduse piiramiseks palju võimalusi.

Viimastel päevadel on riigikogulased saanud inimestelt ka tohutu hulga meile. Leinatamm lausus, et vaid haridusminister Jaak Aaviksoo kõrgharidusreformi vastane liikumine tekitas sarnase kirjade tulva, aga ACTA teemalisi kirjasid on oluliselt rohkem. Kirjasid tuleb kümneid, eile võis isegi sada ära tulla, hindas Leinatamm.

Kodanike kirjadele lisanduvad ka kirjad Reformierakonna fraktsiooni liikmetelt, kes arutavad omavahel samu ACTAga seotud juriidilisi küsimusi, mida ka laiem avalikkus internetiportaalides.

Leinatamm lausus, et kodanike kirjad on tihti üsna emotsionaalsed ning kui on kohe näha sihitut laimu, siis ei hakka ta seda läbi lugema. Paremini argumenteeritud kirjad loeb ta diagonaalis läbi ja suuremat huvi pakkuvad loeb korralikult läbi. Ta märkis, et anonüümsete kirjade rohkus oli häiriv - inimesed ja organisatsioonid võiksid oma arvamusele ka nime juurde panna.

Kodanike kirjad ei ole Leinatamme hinnangul miski, mis peaksid teda hääletamisel mõjutama, sest oma otsuse teeb ta lepingut ennast ja seda puudutavaid materjale lugedes.