“Helle Meri joomatuurid ja näppamishaigus ega Tuule isaduse teema meie ajakirjandust aga ei huvitanud. Nagu ka Lennarti poja Kristjani eraelu. Kuigi laias laastus seesama ajakirjanike seltskond oli ka Meride eraelust teadlik,” kirjutab Alaküla Kesknädala juhtkirjas.

Rahvaliidu juht Villu Reiljan on öelnud, et ta ei usu, et ühel ja samal päeval ilmuvad meedias juhuslikult lood presidendi lastelaste pidudest ja peatoimetajate üleskutse Rüütlile teha oma kandideerimine uueks ametiajaks avalikuks.

Robert Lepikson ütles „Aktuaalses kaameras“, et kogu asja taga on partei, kuhu temagi on kuulunud. Kas tõesti Isamaaliit, pärib Alaküla. “Uskumatu. Või siis Koonderakond ehk Arengupartei? Rahu nende põrmule. No kõik said aru, et Lepikson mõtles Keskerakonda, kuhu ta kuulus enne Rahvaliitu astumist.”

“Arutelu, kellele Rüütli presidendirallist kõrvaldamine kasuks tuleb, võimaldab tõesti väidet, et teiste seas ka Keskerakonnale,” nendib Alaküla. “Veelgi rohkem on Rüütli rajalt maha võtmisest aga huvitatud erakonnad, kes teda eelmisel korral presidendiks ei teinud ehk kõik peale Rahvaliidu ja Keskerakonna. Veelgi enam.”

“Analüüs, kes sellise meedia osalusega kontsentreeritud kogupaugu oleks suutnud tekitada, viitab respublikaanliku Hans H. Luige ja reformierakondliku Mart Kadastiku ühistööle,” kirjutab Alaküla.

“Oletame pealegi, et ETV on Lepiksoni meelest juba ustava savisaarlase Raivo Palmaru kontrolli all. Oletame ka, et Hans H. Luik on kuidagi Savisaare surve all ja Eesti Ekspressi ajakirjanik Mihkel Kärmas pandi Savisaare tellimustööd tegema (Kärmas ju ise ka ei välista, et midagi võis seal taga olla). Aga siis peame uskuma, et Savisaar on saanud ka Kadastiku sõrmed sahtli vahele. Millega küll,” pärib Kesknädala peatoimetaja.