Sõritsa sõnul koondatakse 20 inimest, kellest kümme on arstid, kuus ämmaemandad ja neli õed ja abiõed. Enamiku töötajate tööstaaž Elite kliinikus on üle viie aasta. Koondamine toimub Sõritsa kinnitusel vastavalt Eesti seadustele ja töötukassa kontrolli all.

Seoses sünnitusabi lõpetamisega kaotab AS Kliinik Elite prognoosi järgi umbes 15 protsenti oma aastakäibest. Koondamise kulud on hinnanguliselt üle 70 000 euro.

AS Kliinik Elite jätkab haigekassa partnerina günekoloogia, kehavälise viljastamise ja kõrva-nina-kurguhaiguste valdkonnas. Samuti pakub kliinik eriarstiabi veel 11 erialal. Töötamist jätkab 40 eriarsti, kellest pooled on naistearstid.

Sõritsa: sünnitusmaja sunniti uksi sulgema

Elite omanik ja juht dr Andrei Sõritsa rõhutas, et sünnitusabi teenuse lõpetamine Elite Kliinikus ei olnud seotud rasedate sooviga ega kliiniku võimetusega sünnitusabi pakkuda, vaid ainult haigekassa otsusega.

"On teada, et poliitilised otsused on relv majanduses. Ainult nii oli võimalik Eesti ainuke erasünnitusmaja, mis töötas 13 aastat, sundida uksi sulgema. Leiame, et riigistamine meditsiinis ei ole Eesti inimestele kasuks, samamoodi nagu teistes valdkondades," lausus kliiniku juht.

"Konkurentsi kaotamine ja patsientide vaba liikumise piiramine ainult riiklike haiglate vahel ei too meditsiinilise teenuse paranemist, järjekordade lühenemist ega hinnalangust. Olukorras, kus meditsiinis ei jätku ressurse, on erainvesteeringutest loobumine lühinägelik," ütles Sõritsa.

"See on ohumärk investoritele, kellel on plaanid investeerida Eesti meditsiini. Turumajanduse printsiipide eiramine ja solidaarsuse katte all riigistamine meditsiinis on halb märk Eesti arengule."