BNSi pressikeskuses toimus täna üksikkandidaatidena europarlamenti kandideerivate Dimitri Klenski, Indrek Tarandi, Martin Helme, Taira Aasa, Juri Žuravljovi ja Märt Õiguse pressikonverents.

Enne ürituse algust läksid eurokandidaadid aga vaidlema selle üle, kes kelle kõrvale istub. Indrek Tarand näiteks polnud nõus istuma pronksiööl rüüstamise eest karistada saanud Juri Žuravljovi kõrval ning vahetas enda ja Dimitri Klenski sildid laual ära.

Dimitri Klenski ei näinud aga sisenedes oma silti ning uuris, kus on kirjas tema nimi. Indrek Tarand ütles, et sildi teiselpool on see kirjas. Seepeale lausus Klenski, et nimi võiks olla kirjas ka vene keeles. Kui Tarand talle meenutas, et Euroopas pole vene keel töökeeleks, vastas Klenski talle: "Aga varsti on!".

Indrek Tarand lubas aga valimistel teha nagu Soome Talvesõjas - jääda teiseks ja anda parteidele võimaluse.

Piltidel istub Georgi lint rinnas eurokandidaat Juri Žuravljov - mees, keda pronksiööl nähti Tallinnas õllekastiga ringi jalutamas ning kelle Harju maakohus mõistis Westmani äri laastamises süüdi ning karistas tingimisi vangistusega.

Juri Žuravljov käis pärast pronksiööd Läti eurosaadiku Tatjana Ždanoka mahitusel Brüsselis politseipoolse vägivalla üle kurtmas.