„Sisekontrolli teenistusel on antud ülesanne alustada linnaplaneerimise ameti auditeerimist,“ kinnitas Klandorf.

Pistiseskandaal sai alguse Paldiski maantee 50 detailplaneeringu läbisurumisest linnavalitsuses. Pikka aega menetluses olnud ja palju eriarvamusi põhjustanud detailplaneeringu tagasi kutsumine on Klandorfi sõnul volikogu pädevuses.

„Hipodroomi ala detailplaneeringu saab tagasi kutsuda Tallinna volikogu, kui on ilmnenud asjaolud, mille pärast on võimalik detailplaneering tagasi kutsuda,“ selgitas Klandorf.

Klandorf kinnitas, et detailplaneeringus vigu leitud ei ole ja selle on kooskõlastatud ka Harju maavanem. Sama kinnitas ka pistise andmises kahtlustatav advokaat Viktor Kaasik.

Samas on Tallinna linnavolikogu aseesimees Jaak Juske arvamusel, et volikogu poolt vastu võetud hipodroomi detailplaneeringu tühistamist tuleks tõsiselt kaaluda, sest lahvatanud skandaal vandeadvokaat Viktor Kaasiku ja linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu vahel heidab sellele väga musta valgust.

Juske hindas, et selgus detailplaneeringu menetlusprotsessi suhtes on majas augusti lõpuks, kui volikogu uuesti koguneb.