„Plaanitav geiparaad tekitab ühiskonnas elevust. Mõned lähevad marru nagu jahikoerad märgates nina urust välja pistnud rebast. Silmakirjalik tolerantsus uhutakse maha nagu seebivaht ja paljastuvad inimeste tõelised tunded,” kirjutab Kivirähk Eesti Päevalehes.

„Nii leiab koolidirektor Märt Sults kolmapäevases Postimehes, et homod on Eesti riigi suured vaenlased, kuna nad ei täida oma püha kohust ega tee lapsi, nagu emastele ja isastele kohane,” jätkab ta. „Ta paneb ette paigutada homod karistuseks kuhugi kinnisesse kohta ja lisaks neile ka maksud peale väänata — las hakkavad ometi sünnitama, litapojad! Sults lähtub ilmselt veendumusest, et homoseksualismiga tegeldakse lihtsalt mugavusest — nii on kõige lihtsam rasedust vältida — ning kui inimesi hirmutada, pöörduvad nad kõrvad lontis tagasi normaalse seksi juurde, nagu pahanduselt tabatud koolipoisid. Nii see ilmselt siiski pole. Ka ei pruugi lastetusmaksust tulu tõusta, sest mõnelgi homol on lapsed olemas.”

Kivirähk ei usu siiski, et Eesti iibe tõstmiseks piisaks ainult vaeste homode jõupingutustest. „Ikka heteropaarid on need, kes ei viitsi lapsi teha, ehkki neil on ju ometi kõik “instrumendid” sängis olemas. Kui leiba napib, siis on selles süüdi laisad pagarid, aga mitte korstnapühkija.”

Kõige arusaamatum tundub Kivirähkile aga see viha ja sallimatus, mida Sults ja veel mõnigi isik üles näitavad. „Kui mõtlen oma tuttavatele homodele, siis on nad kõik toredad inimesed, palju meeldivamad kui mingid ürgsed isased, kes kaklevad, mörisevad ja kargavad naisi nagu mehed muiste. Sellised inimesed häirivad mind, aga mitte rahumeelsed homod. Miks peaks neid kiusama? Issand halasta, see on ju igaühe enda asi, mida ta voodis teeb.”

Samal põhjusel on Kivirähki arust täiesti mõttetu üritus ka homode paraad. „Sama tobe, kui oleks heterode rongkäik. Kes tahaks sinna minna? Ja ma ei usu, et ka homoparaadile kuigi palju rahvast koguneb. Ning asi pole selles, nagu ei julgeks meie homod oma eelistusi avalikustada. Seda polegi tarvis! Ka ükski normaalne hetero ei tee ju avaldust: “Mulle meeldib naistega magada!” Ei ole tarvis uurida, kas inimene eelistab blonde või brünette, kas ta paneb kummiga või ilma. See pole kellegi asi. Selliste faktide põhjal pole tarvidust inimesi eri kolonnidesse paigutada. Selle pärast ei ole vaja kedagi vihata ega armastada. Need on isiklikud asjad. Vaadakem üksteisele ikka näkku, mitte püksi.”