Silver Meikar tuli oma Reformierakonna musta rahastamist puudutava avaldusega välja juba maikuus, aga sellele ei järgnenud mingit mõju Reformierakonna reitingule. Vastupidi, augustis tõusis Reformierakonna reiting 39 protsendini, mis on viimaste aastate üks kõrgemaid Reformierakonna toetusprotsente. Veel oktoobris oli Reformierakonna reiting 32 protsenti ehk viimaste aastate keskmisel tasemel.

Kivirähk arvas, et reformierakondlaste prokuratuuris antud selgitused erakonnale tehtud annetuste kohta kallutasid avalikku arvamust Reformierakonna vastu, sest enam polnud tegu olukorraga, kus Meikar väidab ühte ja reformierakondlased teist.

Ka Reformierakonna vastased meeleavaldused tõmbasid teemale tähelepanu. Kivirähu sõnul oli Reformierakonna toetuse langust oodata, sest kogu situatsioon on muutunud.

Reformierakonda toetas novembris 26, SDEd 25, Keskerakonda 23 ja IRLi 17 protsenti inimesi. Oma eelistust ei osanud öelda 35 protsenti, nende toetus jagati teiste erakondade vahel ära, et tekitada valimissituatsioonile võimalikult sarnast olukorda.