"Kindlasti ei ole Ratase liidripositsioon parteis sama enesestmõistetav ja vankumatu, kui see on olnud seni Savisaarel - ega tohigi olla, sest erakonna esimehe tegevus peabki olema liikmete pideva kriitilise tähelepanu all. Kuid seni, kuni suure osa Keskerakonna liikmete meelsus tugineb religioossele usule Savisaare äravalitusse, on Ratasel loomulikult raske erakonnas mõjuvõimu saavutada. Lihtsam oleks luua uus partei," ütles Kivirähk Vikerraadio päevakommentaaris.


"Väljastpoolt vaadates tundub juhivahetus Keskerakonnas peaaegu et vältimatu – viimastel valimistel kaotati hulk mandaate riigikogus ning erakond on sattunud poliitilisse isolatsiooni. Sellisest olukorrast väljatulekuks on demokraatlike erakondade praktikas üsna tavaline, et senine juht taandub ning loovutab koha uutele tegijatele," sõnas Kivirähk.

"Uue esimehe valimine Keskerakonnale tooks praegusele poliitilisele areenile kindlasti kaasa suurema dünaamilisuse, mis võimaldaks ehk tulevikus võimule tõusta ka Keskerakonna valijate huve esindaval valitsusel," lisas sotsioloog.