Kui Rahvaliidu esimees Jaanus Marrandi rääkis Põhjarannikule, et Trummi pistisevõtmise lugu tuli talle uudisena ja juhtumi tõendamise korral tuleb Trummil erakonnast lahkuda, siis ei teadnud ta, et Trumm oli seda teinud juba eelmisel nädalal.

Rahvaliidu peasekretär Kajar Lember kinnitas Põhjarannikule, et Trumm esitas lahkumisavalduse 23. novembril. “Ta teatas, et tema kohta on esitatud mõningaid kahtlustusi ja ta ei taha selle pärast seada löögi alla erakonda,” ütles Lember, kes lisas, et samas ei täpsustanud Trumm, milles teda kahtlustatakse.

Kohtla-Järve volikogu kantselei andmetel ei olnud eile lõunaks laekunud Trummilt teateid, et ta kavatseks lahkuda linnavolikogust. Trumm käis sel kolmapäeval volikogu istungil kohal, kuid lahkus sealt pärast üht sissetulnud telefonikõnet enne istungi lõppu.

2005. aastal toimunud kohalikel valimistel oli Trumm Rahvaliitu, Reformierakonda, Isamaaliitu ja Res Publicat ühendava valimisliidu Ühtsus linnapeakandidaat. Ta kogus valimistel 475 häält, mis oli linnas viies tulemus.

Enne seda, kui Kohtla-Järvel jagasid võimu Keskerakond, Rahvaliit ja Eestimaa Ühendatud Rahvapartei, oli Trumm ametis aselinnapeana arengualal. Siis rõhutas ta oma lähedasi sidemeid keskkonnaministri ja Rahvaliidu tollase esimehe Villu Reiljaniga ning lubas tänu sellele tuua Kohtla-Järvele rohkem keskkonnainvesteeringute raha. Samuti kõneles ta pidevalt sellest, et tegeleb kolme suure tehase toomisega Kohtla-Järvele, mis aga jäidki tulemata.

Trumm kandideeris tänavu Rahvaliidu nimekirjas ka riigikogusse, kuid kogus vaid 160 häält. Pettudes selles, et vaid vähesed Kiviõli elanikud teda toetasid, ähvardas ta linnas kehtestada kalli kütte hinna.

Kaitsepolitsei kahtlustab Trummi 300 000 krooni suuruse pistise nõudmises ja 100 000 krooni suuruse pistise vastuvõtmises Kiviõli seiklusturismikeskuse arendajatelt. Trumm on nimetanud toimunut segaseks looks ja väidab, et pole pistist võtnud.