“Lasnamäel on suuri looduslikke ning tehisliku päritoluga kivipindu, mida saab mahendada sootuks teistsuguste lahendustega, kui antud juhul välja pakuti,” lisas Aas Raepressi teatel.

Skulptuuride autor, vabakutseline kunstnik Leida Ilo pöördus Lasnamäe linnaosa poole taotlusega, milles ta tegi ettepaneku paigaldada Laagna tee ja J. Smuuli ristmiku piirkonda kaks valgest betoonist valatud lilledekujulist objektide gruppi kõrgusega 5,5 ja 3,5 meetrit.

Ilo leiab, et “Lilled Lasnamäel” ideeprojekt väärtustab Lasnamäe linnaosa ning kunstnik näeb betoonlilledes kujundit, mida on võimalik edasi arendada Lasnamäe linnaosa sümboliks.

Linnakujunduskomisjon otsustas 13. juunil toimunud koosolekul peale arutelu betoonist lillede paigaldamist mitte toetada, kuna kolm kuni viis meetrit kõrged betoonist elemendid ei väärtusta kuidagi Laagna tee ehituse käigus tekkinud paekivist pinnavorme.

Lasnamäge saab kujundada eelkõige rohelise looduse ning elusate lillede istutamisega. Ideeprojekti realiseerimiseks pole linn vahendeid eraldanud.