“Palli veeretamine valitsuse väravasse ei ole õiglane, ETV oleks pidanud probleemi ette nägema,” ütles Kivi teisipäeval ajakirjanikele.

Kultuuriministri sõnul on Eurovisiooni ajal alati olnud ette teada, et teleülekandesse tekib kaks vahepausi, mille jooksul reklaame näitavad telekanalid annavad eetrisse reklaamklipid, reklaamivabad kanalid kannavad üle aga ka vaheetenduse.

“Kohtusin ka reklaamiandjatega ning nende kinnitusel ei olnud nad teadlikud sellest, et Eesti rahval jääb reklaami pärast õhtujuhtide Annely Peebo ja Marko Matvere duett nägemata. Kui nad seda teadnud oleks, olnuks nad nõus kompromissidega.”

Valitsus eraldas Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamiseks 35 miljonit krooni. ETV teenis reklaamipausidega pool miljonit krooni, sealhulgas Peebo ja Matvere dueti ajal eetris olnud reklaamiklipiga 130.000 krooni.

Eesti Televisioon ei näidanud Eurovisiooni lauluvõistluse ülekande ajal õhtujuhtide Annely Peebo ja Marko Matvere esitatud duetti Raimond Valgre laulust “Muinaslugu muusikas”, selle asemel lasti eetrisse reklaam.

Eesti televaatajad jäid reklaami tõttu ilma ka võistluslaulude ja punktide andmise vahel näidatud kaheksaminutilisest tantsuetendusest, milles osalesid 44 tantsijat, kümme trummarit ja üle saja laululapse.

Eesti Televisiooni pressiesindaja Raivo Suni sõnul oli reklaami näitamine lauluvõistluse ajal paratamatus.

“Loomulikult olid Eesti televaatajad pettunud, et nad ei näinud etendust täies mahus, kuid ETV näitas pühapäeval Eurovisiooni kordust ja siis nägid ka eestlased Peebo ja Matvere duetti ning tantsuetendust,” ütles Suni BNS-ile.

Ta lisas, et kui Eesti Televisiooni rahastamine riigieelarvest oleks piisav, ei tarvitsenuks ETV-l lauluvõistlust reklaamiga katkestada.