Peale Puki (27) tunnistasid oma süüd narkoäris ka tema sõbrad ja kaaskohtualused Aivar Palusoo (38), Andrus Soolep (24), Sirje Renke (46), Jaanek Kullerkupp (25), Kaido Rõngelep (26), Margus Reiman (26) ja Roman Kuprinovitš (23).

Kuna kõik kohtualused tunnistasid oma süüd narkokuritegudes täielikult, siis oli prokuröril ja kohtualuste advokaatidel võimalik sõlmida lihtmenetluse kokkulepe.

Vastavalt lihtmenetluse leppele karistas kohus Pukki viie aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga, teised kohtualused said kolme aasta kuni nelja aasta ja kolme kuu pikkused tingimisi vanglakaristused.

Keskkriminaalpolitsei süüdistab Pukki suures koguses narkootikumide korduvas omandamises, hoidmises, veos ja edasiandmises ning narkoainete salakaubaveo organiseerimises.

Keskkriminaalpolitsei süüdistuse järgi omandas Pukk 1990. aastate lõpus korduvalt suuri koguseid amfetamiini, mille kinnitas narkokulleritele teibiga selja külge ja lähetas nad Soome.

Politsei tuvastas, et näiteks 1998. aastal omandas Pukk vähemalt 114,4 grammi amfetamiini, kinnitas selle sama aasta 26. veebruaril teibiga Kullerkupu seljale, sõidutas mehe reisisadamasse ja saatis ta laevaga Soome.

Süüdistuse järgi omandas Pukk 1998. aasta suvel ja sügisel korduvalt sadu gramme amfetamiini ja andis selle edasi oma kuriteokaaslasele Soolepile. Politsei tuvastas, et Puki käest käis 1990. aastate lõpus läbi vähemalt 843 grammi amfetamiini.

Süüdistuse järgi oli narkootikumide salakaubaveo organiseerimisel Puki kuriteokaaslaseks Palusoo, kes värbas narkokulleriks Kullerkupu ja oma tuttava Rõngelepa.

Narkootikumide smugeldamises osales ka Soolep, kes sai Puki käest uimasteid ja tööraha ning värbas kulleriks oma tuttava Renke.

Narkoäri sai esimese tagasilöögi 1998. aasta veebruaris, kui Kullerkupp jäi Soome sõites seljale kinnitatud amfetamiinipakiga tollikontrollis vahele. Toll vahistas nii Kullerkupu kui ka temaga kaasas olnud Palusoo.

Ligi aasta kestnud narkoäri katkestas teine vahelejäämine 1999. aasta märtsis, kui tollitöötajad leidsid Tallinnast Helsingisse sõita soovinud Renke käekotist 279,9 grammi amfetamiini. Politsei tuvastas, et naine oli saanud uimastid Soolepilt.

Narkoäri organisaatorid Pukk, Palusoo ja Soolep maksid narkokulleritele uimastite üle piiri vedamise eest tasu, mis ulatus 900 Soome margast kuni 5000 Eesti kroonini.

Keskkriminaalpolitsei vahistas Puki 2000. aasta 3. oktoobril Tallinnas. Pukk istus trellide taga kuni sama aasta 7. detsembrini, kui linnakohus vabastas ta 322.000-kroonise kautsjoni vastu.