Eesti suuruselt teine ajakirjade kirjastus Presshouse sulgeb venekeelse tehnikaajakirja „Tehnika Dlja Vseh“. „Heitlikus keskkonnas otsustas Presshouse keskenduda eestikeelsele meediaturule, novembris müüsime sel põhjusel ka nädalakirja Bravo!,“ selgitas Presshouse’i tegevdirektor Janis Kaal EPL Online’ile.

Ka meesteajakirja FHMi ja naisteajakirju Lilitit ja Joy’d kirjastav Lilit Z OÜ tõmbab ennast reklaamide vähenemise tõttu koomale: Lilit hakkab kevadest alates ilmuma mitte igal kuul, vaid üle ühe kuu.

Harvemini hakkab sel aastal ilmuma ka koduloomade teemaline ajakiri Lemmik.

Liliti kirjastaja Jaanika Käärsti hinnangul on ajakirjade turul veel muutusi oodata. Peamisteks kaotajateks peab Käärst Eesti omanike ajakirju.

Eesti suuruselt teine ajakirjade kirjastus Presshouse plaanib aga laienemist „Presshouse kavandab sel aastal vähemalt üht olulist lansseeringut ja seda hiljemalt märtsis,“ ütes Presshouse’i tegevdirektor Janis Kaal ega soostunud rohkem täpsustama

Forma Media vastutav väljaandja Kaja Saare hinnangul muutub ajakirjaturg lähiajal tugevalt. „Julgen ennustada sulgemist kuni viiele ajakirjale, kindlasti toimub ka mõnede ajakirjade ühinemine,“ ütles Forma Media vastutav väljaandja.

Eesti suurima, Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimees Mart Luik ennustas möödunud sügisel, et sel aastal panevad pillid kotti vähemalt kümme ajakirja. “Usun, et neid tuleb tegelikult rohkemgi. Arvan, et selgelt on välja kujunenud ka ülepakkumine,“ rääkis Luik.