Ülestõusmispühade teine püha on alati esmaspäev ning peaaegu kõigis Euroopa riikides on see vaba päev, ent mitte Eestis. Keskerakond tegi hiljuti idee see päev vabaks kuulutada, mida Leinus Delfile antud kommentaaris toetas.

"Isiklikult toetan seda. See on hea mõte on sellepärast, et teisel ülestõusmispühal peetakse jumalateenistusi ja vaba päev annaks inimestele võimaluse sellest osa võtta," lausus Leinus.

Eestis on kokku tema sõnul umbes 400 000 kristlast. Leinuse sõnul võiks kristlane ülestõusmispühade ajal korra kirikus teenistusel käia, kuigi tänapäeval saab jumalateenistusest osa ka näiteks televisioonist või raadiost ülekannet kuulates.
Kirikute liikmeskond Eestis
Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik - 170000–200000

Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik - 27000

Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit - 6047

Rooma-Katoliku Kirik - 5000

Kui palju inimesi tegelikult ülestõusmispühade ajal kirikus käib, ei osanud ta öelda. Õigeusu kirikud on ülestõusmispühade ajal rohkem täis kui jõulude ajal, ent teised kirikud on jälle jõulude ajal tihedamalt täis. Osad inimesed käivad mitmel jumalateenistusel, osad vaid ühel.

Paljud inimesed tähistavad ülestõusmispühasid munade värvimise ja koksamisega, ent see on Leinuse sõnul rahvatraditsioon, mis ei tulene otseselt kristlikust õpetusest ja pole seotud ülestõusmispüha endaga.