Nõukogu pöördus rahvastikuminister Riina Solmani poole, et küsida oma töö toetamiseks raha 2021. aasta riigieelarvest. Kui sel aastal eraldati nõukogule 646 000 eurot, siis 2021. aastaks küsib nõukogu 695 000 eurot, kirjutas esimesena ERR-i uudisteportaal.

Nõukogu president Andres Põder toob oma kirjas välja, et raha läheks vaja nõukogu töövaldkondade finantseerimiseks, näiteks ERR-i vaimulike saadete tegemiseks, teatmiku "Teeliste kirikud" trükkimiseks, kirikutevahelise noortetöö toetamiseks ning eluväärtustealase diskussiooni ja koolituse edendamiseks.

Lisaks saaks osa eraldatud summast liikmeskirikud, nõukogu sekretariaat ja juhatus ning erinevad oikumeenilised projektid.

Teine osa rahast läheks teiste organisatsioonide tegevuse toetuseks, milleks on näiteks SA Ühiskonnatöö, SA Väärtustades Elu ja Eesti Piibliselts.

Lisaks oleks raha vaja piibli uue tõlke ettevalmistamiseks, ususõnastiku koostamiseks ja religioonisotsioloogiliseks uuringuks.

"Eesti Kirikute Nõukogu taotleb riigieelarvelise eraldise suurendamist 2021.
aastal võrreldes 2020. aasta eraldisega, et tagada riigile ja rahvale mitmete oluliste töövaldkondade jätkusuutlik tegevus," seisab pöördumises.