Jürjo hinnangul sisaldab artikkel valet, samuti ei ole Jürjo rahul, et ei saanud oma kommentaaris vastuväiteid esitada, kuna ei teadnud artikli sisu, vahendab BNS.

Artikli kohaselt mõistis Viru maakohus 9. oktoobril Narva Aleksandri koguduselt ehitusettevõtte Eviko kasuks välja üle 530 000 euro. Artikkel vahendab Kirde-Eesti päevalehte, mis kirjutas, et kohus mõistis välja alusetu rikastumise teel saadud 132 244 eurot, viivise 47 624 eurot ja garantiikirjast tuleneva võlgnevuse 351 514 eurot ning jättis rahuldamata hageja nõude kokkuleppest tuleneva põhivõlgnevuse koos viivisega 239 515 eurot ja lepingust tuleneva põhivõlgnevuse kokku 24 972 eurot.

Eesti Kirik vahendab artiklis veel, et AS Eviko andis 27. veebruaril 2009 kogudusele laenu 195 371 krooni ja kuu hiljem summas 1 873 800 krooni, et tasuda koguduse vanu laene ja finantseerida ehitustegevust. Laenu küsisid ja läbirääkimistel osalesid koguduse nimel Villu Jürjo ja Heikki Lättemaa. Laen lubati mõne kuu jooksul tagastada ning kogudus asus saadud laenusid ka kasutama.

Revisjonikomisjoni esimees Urmas Paju on Eesti Kirikule öelnud, et "EELK mitmel kogudusel on kurbi kogemusi projektide asjatundmatust ja kergekäelisest juhtimisest, kahjuks kuulub ka Narva sinna ritta". Paju sõnul ei tulnud revisjonikomisjoni liikmetele kohtuotsus üllatusena.

Kantsler Urmas Viilma kinnitas Eesti Kirikule, et "konsistoorium on palunud peapiiskopil algatada noomituse määramine Villu Jürjole seoses kiriku korra rikkumisega. Silmas on peetud õpetaja Villu Jürjo garantiikirja, millega ta kirikuseadust rikkudes tagab oma allkirjaga koguduse nimel suuremahulise laenu, seades koguduse juriidiliselt ja majanduslikult keerulisse olukorda".

Eesti Kirik refereerib Põhjarannikust veel, et alguses väitis Jürjo, nagu poleks mingit ehitustegevust toimunud. Seejärel viidi EELK konsistooriumi vahendusel läbi ehitusekspertiis, mis kinnitas, et kõik lisatööd objektil on tehtud. Kohtumenetluse käigus väitis Jürjo, et kirikuseaduse järgi polnud tal üldse õigus laenu garanteerida.

Eesti Kiriku küsimusele laenu võtmise kohta vastas õpetaja Villu Jürjo: "Laenu võttis eraisik Heikki Lättemaa, kes selle ka vastavalt kokkuleppele nädala jooksul Evikosse tagasi kandis. Kas ta seda raha ehitustöödeks on kasutanud, ei ole tegelikult selge. Ülekannetele märkis Lättemaa "vastavalt lepingule". Tema leping Evikoga ehitustöid ei sisaldanud. Seega ilmselt ei kogudus ega sihtasutus [SA Narva Aleksandri Kirik] laenu saanud ei ole. Nõude taga ei ole aga Eviko, vaid eraisik Meelis Niinepuu, kes on Eviko äripartner OÜs Uus Maja. Tema ka esitas nii oma firmade kui Eviko nimel tellimuse võlgade sissenõudjatele."