Delfiga ühendust võtnud kinnipeetava sõnutsi on ta Eestis riigis pettunud. Meediast oli tema sõnutsi käinud läbi lause, kus justiitsminister olevat rääkinud, et vangid said jõulude ajal verivorsti ja kapsast ning kartulit, aga Viru vanglas ei olevat olnud verivorstilõhnagi.

Ta arvas veel et, kui teistes vanglates seda tõesti tehti, siis on see väga ebaõiglane.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul ei ole minister tema teada isiklikult seda teemat kommenteerinud. Küll on aga Tuulik ministeeriumi esindaja sõnul päringutele vastuseks öelnud, et jõululaupäeval on vangide toidu juures mõned lisandid traditsioonilistest jõulutoitudest nagu verivorstid, hapukapsad vms.

"Erinevates vanglates olid need erinevad. Konkreetselt Viru vanglas anti jõululaupäeval tavapärase toidu kõrvale mulgikapsast, üks mandariin ja piparkooki," tõdes Tuulik.

Jõuluõhtu tuli tänavu trellide taga veeta 2826 inimesel. Kõige enam kinnipeetavaid ehk 881 oli Tallinna vanglas. Viru vanglas oli kinnipeetavaid 822, Tartu vanglas 826 ning Harku ja Murru vanglas 163. Politsei arestimajades oli kokku 133 inimest. Alaealisi kinnipeetavaid oli lõppenud nädala seisuga 24, naisi 140, eluaegseid vange 41 ja avavangla vange 233.

Kriminaalhoolduse all oli 4666 inimest, neist 610 olid ennetähtaegselt vanglast vabastatud, 1136 inimest olid määratud üldkasulikule tööle ja 123 inimest olid elektroonilise järelevalve all.