Kindralleitnant Laaneotsa sõnul oli olulise teemana arutluse all kaitseplaanide edasiarendamine ja koordineerimine. "Peame senisest rohkem ühisõppusi korraldama ja üksteise allükusi oma õppustele kutsuma," ütles kindralleitnant Ants Laaneots peastaabi teatel.

Möödunud nädalal lõppes Vilniuses Balti riikide, USA Euroopa Väejuhatuse ja NATO Löögijõu korraldatud liitlasvägede vastuvõtuõppus Baltic Host. 2010. aastal korraldasid Balti riigid Ameerika Ühendriikide juhtimisel kolm rahvusvahelist õppust Baltic Host, Baltops ja Sabre Strike. Sama õppuste seeria jätkub ka järgmistel aastatel.

Kaitseväe juhatajad said ülevaate Balti kaitsekolledži arenguplaanidest ja arutasid Põhjala riikide ettepanekuid osalemiseks NORDEFCO kaitsekoostöö raamistikus.

Selle aasta jaanuaris esitasid Põhjamaade kaitseväe juhatajad Balti kaitsevägedele kutse ühineda kaitsekoostöö raamistikuga NORDEFCO. Balti riigid on alustanud esimese sammuna integreerumist Põhjamaade distantsõppe süsteemi ning arendavad koos teiste riikidega välisoperatsioonidel osalenud kaitseväelaste toetamise põhimõtteid.

Balti sõjaline komitee arutas ka väeliikidevaheliste projektide Baltron ja Baltnet arenguid ning harjutusalade ühise kasutamise võimalusi.