“Liping on välismaal koolituse saanud ellujäämiskursuste instruktor, selle koolitusega inimesi meil teisi pole. Peale selle kasvatab ta üksinda kolme last,” põhjendas kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja kapten Lipingu jätkamist kaitseväes.

SLÕhtuleht kirjutas, et kaitsejõudude peastaap püüdis kapten Lipingu töösuhet armeega varjata.

Liping töötab alates maikuust töölepingu alusel Tartu üksik-jalaväepataljonis ning pole tegevteenistuses.

SL Õhtulehet kirjutas, et Liping on Tartu üksik-jalaväepataljoni tööle võetud lukksepa-keevitajana ning on hetkel projektijuhina komandeeritud Tallinnasse kaitsejõudude peastaapi. Lipingu soosija on ajalehe väitel maaväeülem kindralleitnant Johannes Kert.

Aigar Liping astub kolmapäeval Võru maakohtu ette süüdistatuna töötajate palgaraha riisumises.

Kapten Lipingu tegevust uurinud kaitsepolitsei tegi kindlaks, et 1998. aasta veebruarist kuni 1999. aasta juulini riisus ta Sänna baasi vahtkonna üheksalt töötajalt iga kuu 433-5737 krooni palgaraha. Kokku pani Liping niiviisi taskusse 25.000 krooni.

Süüdimõistmisel ootab kaptenit trahv või kuni seitse aastat vanglat.

Lipingu hingel on ka metsavargus, mille süüdistusest ta tänu uuele metsaseadusele siiski pääses. 1999. aasta kevadest kuni mullu suveni raiuti Lipingu loal ebaseaduslikult Sänna endise sõjaväebaasi läheduses Kaitseliidu kinnistus kasvavat ja liidu käsutuses olevat metsa.

Kaitseliidu peastaap lõpetas Lipingu tegevuse Kaitseliidus tänavu jaanuaris ning arvas endise malevapealiku reservi.