Repinski andis nädalavahetusel Maalehele intervjuu, milles rääkis ennetavalt ühest väidetavast kindlustuspettuse juhtumist.

Repinski versioon oli lehele selline:

"Seesama Nikita Sahharov, kes Ekspressi artiklis ainsana oma nimega oli, tegi eelmise aasta algul tööle tulles uue mikrobussiga kaks avariid. See oli meie põhiline müügiauto, täitsa uus buss. Nikita helistas ühel päeval ja küsis, kas kindlustusega on kõik korras. Vaatasin, et tõesti, kasko on uuendamata ja ütlesin, et teen selle ära, aga mis siis on, kas midagi juhtus? Tema vastas, et ei, kõik on korras. Hiljem selgus, et ta oli bussiga sõitnud maa-alusesse parklasse, ei arvestanud selle kõrgust ja sõitis pealt külmutusseadmed puruks. Mulle rääkis ta sellest alles kaks nädalat hiljem nagu oleks see alles juhtunud. Mis seal ikka, saatsin ta kindlustusse. Kuni varuosi oodati, tegi ta uue avarii.

Peale seda kuulsin, et ta räägib minust ja farmist väga halvasti. Otsustasin temaga töölepingu lõpetada, isegi ei nõudnud sisse kasko omaosalust, mis oli kummagi juhtumi eest 300 eurot, kokku 600.

Nikita ütles, et pole nõus lõpetama, ähvardas meediasse minna ning saatiski hiljem kõigile väljaannetele kirju. Siis ta kirjutas ka kindlustusfirmasse ja alles siis ma saingi teada, kuidas kõik tegelikult oli ja et ma olen teadmatult osalenud kindlustuspettuses. Tegime kindlustusfirmaga lepingu, et see raha tagasi maksta ja siiani teen neid makseid, kuigi kahju põhjustas Nikita.

Arvan, et detsembri jooksul esitame talle nõude, et temalt see raha kätte saada, kuigi selleks paistab olevat väga vähe lootust."

ERGO transpordikahjude vanemkäsitleja Raido Orulaid ütles aga Delfile, et Repinskiga on tõesti sõlmitud leping, kuid täna keskpäeva seisuga ei ole vastne minister sentigi tagasi maksnud.

"Martin Repinski viitab Maalehe artiklis kindlustuspettusele. Jah, kinnitan, et selline kahjujuhtum on toimunud. Kinnitan, et seoses selle juhtumiga oleme peale vestlust Martin Repinskiga sõlminud lepingu, mille järgi on Martin Repinski ettevõttel kohustus alusetult välja makstud hüvitis meile tagastada. Selle kohta on sõlmitud ERGO ja Martin Repinski ettevõtte vahel tagasimakse graafik," kinnitas Orulaid.

"Repinski väide, et ta neid makseid korrektselt tasub, ei vasta tõele. Meile ei ole täna 12.00 seisuga ühtegi makset laekunud ning võlgnevuse kättesaamiseks pöördusime 10. novembril kohtusse," lisas Orulaid.

Nagu eelpool nähtub, väidab Repinski, et tema alluv Nikita Sahharov oleks justkui kõiges süüdi. Sahharov on aga Ekspressile öelnud, et ta andis kohe pärast esimest avariid oma otsesele ülemusele juhtunust teada ja pärast teist õnnetust ütles kohe ka Repinskile endale. Tema sõnul ei vasta tõele väide, et ta õnnetust kuidagi varjas.

Lisaks ütles Sahharov, et ühe õnnetuse põhjuseks oli asjaolu, et ta oli olnud mitu päeva 16 tundi järjest tööl ja sõitis seetõttu väsimusest tingituna teelt välja.

Kuidas on sõidukit juhtinud Nikita Sahharov sellega juhtumiga seotud, ei oska ERGO esindaja öelda ning tõdeb, et hüvitise saab kindlustusfirmalt sõiduki omanik.

"Selliste juhtumite üksikasjade väljaselgitamine on vajadusel politsei valdkonda kuuluv tegevus. Me ei esitanud politseile avaldust, kuna sõlmisime ettevõtte esindajaga kokkuleppe alusetult makstud hüvitise tagasisaamiseks," selgitas ERGO esindaja.

Delfi küsis ka Repinskilt telefonitsi kindlustusfirma öeldu kohta kommentaari, kuid selle küsimuse peale palus minister e-kirja saata.