Kilk meenutas Kuku raadio saates “Keskpäevatund” oma koolipõlve ja tunnistas, et kahtlaste kalduvustega meesõpetajate osas tal kogemus puudub. Seevastu on tal aga häid mälestusi just meesõpetajatest, kes olid poistele eeskujuks, ning praegu kardab Kilk, et pedofiiliaskandaalide tõttu on meeste töötamine õpetajana sattunud mingil määral löögi alla.

Täna saadet juhtinud ajakirjanik Ainar Ruussaar oli Kilgiga sama meelt arvates, et nüüd vaadatakse kahtlustavalt kõiki meesõpetajaid, keda on Eestis niigi vähe. “Kas võõral lapsel üldse tohibki enam pead silitada?” küsis Ruussaar retooriliselt.

Meediaärimees ja ajakirjanik Hans H. Luik juhtis tähelepanu ka laiemale mõjule, mida äsjane lastekaitsja Kaur Hansoni ümber puhkenud pedofiiliasaaga kaasa võib tuua. Luige arvates on juhtunu resonantsiks see, et ühiskonnas hakatakse üha rohkem tähelepanu pöörama sellele, kes lastega seotud ametikohtadel töötavad ja tegutsevad.

Seal, kus liiguvad väikesed lapsed, liigub ka kahtlasi isikuid, nentis Luik. “Jälk on niimoodi kahtlustada, kuid samas jälle parem karta kui kahetseda,” ütles ta.