Veel tehakse puukujusid, toimuvad seminaride, fotonäitused ja viktoriinide. Tegevust jagub üle Eesti, lubab metsanädala korraldaja.

2005. aasta metsanädala moto on „Ühisel jõul — viribus unitis”. Metsanädalaga soovivad korraldajad — keskkonnaministeerium, riigimetsa majandamise keskus, Eesti metsaselts, Eesti erametsaliit ja Eesti metsatööstuse liit tähtsustada igaühe rolli metsade püsimisel, kasutamisel ja hoidmisel.

Üks nädala korraldajatest, Aarne Liiders Eesti Metsaseltsist ütles seekordse moto valikut selgitades: „Ühisel jõul minnakse siis, kui ollakse ka ühisel nõul. Eesti on rikas riik — pool maast on kaetud nö rohelise kullaga, metsaga. Rahvas ja seega ka riik on rahul kui meie mets kestab põlvest põlve, kui teda jätkub nii toa- kui hingesoojaks.”

Liidersi sõnul on mitmed metsaga tegelevad alaliidud ja seltsid tekkinud just seetõttu, et ühiselt ja ühes suunas liikudes on tegevus tulemuslikum.

18.-23. aprillini kestval Metsanädalal saavad inimesed osaleda üle Eesti toimuvatel üritustel.

Esmaspäeval kell 12 kuulutatakse Kilingi-Nõmme metsapealinnaks ja seda sündmust tähistab linnakeses terve üritustejada. Teisipäeval võib valida Noarootsi vallas toimuva teabepäeva või Elistvere loomapargi metsaseminari vahel. Hiiumaal on erametsapäev ning Viljandi kandis Heimtali pargis metsamuusikapäev.

Kolmapäev algab sportlikult Tihemetsas toimuva metsandusliku orienteerumisvõistlusega. Saare valla Kratikülas tähistatakse erametsapäeva. Neljapäeval saab Tiksojal metsatehnika demonstratsiooni imetleda, osaleda Kullamaa vallas põllumaade metsastamise alasel teabe- ja talgupäeval. Avatakse Maamess, sh XI rahvusvaheline puidutöötlemis- ja metsandusnäitus.

Reedel võistlevad Tartu näitusteväljakul langetajad ja laasijad, Ida-Virumaal on metsaomanikele õppe- ja teabepäev, EPMÜ peahoones võib osaleda metsaklastri alasel seminaril. Õhtul kell kuus tähistatakse Vanemuises 85 aastat metsanduslikku kõrgharidust vilistlaste kokkutulekul.

Metsanädala viimasel päeval, laupäeval taastatakse Jõgevamaal Kassinurme hiiemäel üheks päevaks eluolustik nii nagu see võis olla Jüriöö ülestõusu aegu. Saaremaal Peedergas avatakse samal ajal aga näitus “Metsavahiamet läbi kolme sajandi”.