“Mis saab haldusreformist üleüldiselt? Suure tõenäosusega viiakse see ellu juba ainuüksi IRL-ile koha kätte näitamiseks. Väikesed omavalitsused liituvad peamiselt sunnimehhanismide kartuses, mitte aga argumenteeritud ja reaalsest vajadusest. Üsna tõenäoliselt jätkub suurvaldade moodustamisel ääremaastumine ja veelgi rohkem inimesi tõmmatakse ära maakonnakeskustesse. Aga see on selle valitsuse valik,” ütles Savisaar Keskerakonna volikogu liikmetele.

"Loodame, et ka Keskerakond soovib, et elu maapiirkondades areneks ning ääremaastumine peatuks. Arusaam haldusreformi vallas ei tohiks jääda kolhooside aega, mil inimesed elasid, töötasid ja õppisid ühe kolhoosi piires. Täna on inimeste toimepiirkond oluliselt laiem – enamik maapiirkondade inimesi töötab suuremates maakonna- või tõmbekeskustes," viitas Kiisler, et Savisaar on mõnevõrra ajast maas. "Inimestel on kasu sellisest omavalitsusest, mis suudab pakkuda vajalikke teenuseid ja tuge tema toimepiirkonna piires."

"Tööandja saab tegutseda seal, kus on piisavat töökäsi ja haridusasutus seal, kus on lapsi. Selleks, et omavalitsused oleks tugevad, peab neil olema rohkem otsustusõigust ja rohkem võimalusi. Ainult see omavalitsus, millel on tugev tulubaas ja kriitiline mass inimesi, on piisavalt tugev, et kindlustada oma piirkonna areng ja inimeste heaolu," viitas ta.

"Ühes peab Savisaarega nõustuma, jällegi on kõige - sealhulgas haldusreformi taga IRL," lisas Kiisler.