"See, et suur osa vabaühenduste rahastamisest tuleb avalikust sektorist, tekitab asjatult pingeid ning mulle teeb muret, kuidas suurendada erasektori osakaalu rahastamises," kommenteeris Kiisler. "Peame mõtlema, kuidas soosida vabaühenduste tulubaasi laiendamist ja samm-sammult selle suunas liikuma,– näiteks alustades väiksematest seadusemuudatustest."

Regionaalministeeriumi valitsemisala teatel aitaks Kiisleri sõnul riigist sõltumatum rahastamine võtta maha pingeid, sest siis ei olda kinni avaliku sektori otsustes. Minister tõi välja, et Kodanikuühiskonna Sihtkapital on teinud samme selles suunas, kuid tõdes, et pikk maa on veel käia.

Arutelu toimus Eesti kodanikualgatuse arengukontseptsiooni (EKAK) raames. Ühisistungile järgneb sel sügisel kodanikuühiskonna arengu arutelu riiklikult tähtsa küsimusena riigikogu suures saalis.

EKAK on avaliku võimu ja kodanikualgatuse koostöökokkulepe, mis määratleb mõlema poole vastastikku täiendavaid rolle ning koostoimimise põhimõtteid avaliku poliitika kujundamisel ja teostamisel ning Eesti kodanikuühiskonna ülesehitamisel.