"Esiteks on inimeste elustiil aastate jooksul kõvasti muutunud. Jah, mina elan juba mitmendat põlve järjest samas majas Nõmme mändide all, aga täna on meil väga palju selliseid inimesi, kellel ongi reaalselt mitu elukohta. Või kelle magamistuba asub ühes, töökabinet teises ning elutuba ja köök kolmandas omavalitsuses. Sundida neid nüüd elukohaandmetega trikitama, kui nad tahavad ühes neist kaasa rääkida, ei ole kuidagi mõistlik. Minu pärast ööbigu või Marsil, ega see temast automaatselt sobimatut ja asjatundmatut inimest tee," kirjutab minister Kiisler.

Minister usub, et inimesed on piisavalt targad, et teha ise see valik, kes nende huve mingis linnas või vallas kõige paremini esindab. "Ärgem alahinnakem inimesi ja laseme neil ikka ise see otsus teha, mitte ärme proovi seda kuidagi seadusandlikult kitsendada. Ühes kümneaastataguses riigikohtu lahendis on samuti ära toodud, et kuigi teatud piirangud on mõistlikud, „ei tohi aga tõrjuda kandideerimast reaalset toetajaskonda omavaid isikuid ja gruppe“,"lisas Kiisler.

Kiisleri arvates on meil tänaseks välja kujunenud selline olukord, kus paljud on sunnitud seadust rikkuma ning ka ühiskond tolereerib ja aktsepteerib seda ning me peaks selliseid olukordi vältima, sest see devalveerib kogu meie seadusandlust.

"Tänase olukorra jätkumisest ei võida keegi ja ma usun, et ka riigikogu toetab ettepanekut kolklustsensuse* kaotamiseks järgmiste kohalike valimiste ajaks." lõpetab Kiisler.

*nii nimetas seda 1996. aastal riigikogus põhiseaduse üks autoritest Jüri Adams