"Nii, nagu Reformierakonnast on saanud tasuta kõrghariduse toetaja, nii on ka sotsiaaldemokraadid hakanud toetama IRLi kava haldusreformi kaudu riigivalitsemise tõhustamiseks ja avalike teenuste kvaliteedi parandamiseks," ütleb Kiisler IRLi pressiesindaja teatel.

Minister meenutab, et praeguses valitsuses jäi haldusreform poliitilise arguse taha ja kui sotsid olid valitsuses, siis olid nende avaldused sellel teemal hoopis vastupidised.

"IRLi valitsemisprogrammis seisab haldusreform olulisel kohal. Seda on pikalt ja põhjalikult ette valmistatud ning selle tegemine seisab vaid partnerite poliitilise julguse taga."

Kiisler avaldas veendumust, et ükskord tehakse haldusreform ära niikuinii ning IRL küsib riigikogu valimistel rahvalt mandaati haldusreformi tegemiseks, sest tugeva regionaalse majanduse tekkeks on vajalikud tugevad regionaalsed keskused.

"Nende tekkeks tuleb lõpuks läbi viia haldusreform, mis tugevdab omavalitsusi ja tekitab omavalitsustele reaalse suutlikkuse tegeleda ettevõtluse arendamisega," ütles regionaalminister.

Haldusreform peab tema sõnul vähendama vallabürokraatide arvu ja suurendama nende inimeste arvu, kes reaalselt inimesi aitavad. Samuti nende arvu, kes tegelevad ettevõtluse küsimustega ja sellega kuidas luua uusi töökohti.

"Seadusega tuleb tagada, et omavalitsuse igapäevased teenused jäävad inimesele endiselt kodulähedaselt kättesaadavaks ka peale haldusreformi," lausus Kiisler, kelle sõnutsi peab omavalitsuste tulubaas olema stabiilne ja tagatud seadustega.

IRL on seisukohal, et igaühel peab olema võimalus paremini elada, kui ta ise pingutab, sõltumata sünni- ja elukohast. Riigi ülesanne on võrdsustada regionaalseid võimalusi, edasine peab sõltuma inimese pingutustest.