Sinulaen.ee kaubamärki kasutava firma kodulehekülg on maas ja tõenäoliselt on firma kõik arvutid politseis, kust neist otsitakse märke rahapesust ja küberkelmustest. Credit Unioni kontor asus nimelt Tartus aadressil Lai 6, kus toimus teisipäeval läbiotsimine seoses suure küberkuritegevuse vastase politseioperatsiooniga. Ent samades arvutites on tõenäoliselt info ka sadade, võibolla isegi tuhandete inimeste kohta, kes on võtnud sellest firmast SMS laenu.

Nii prokuratuurist kui tarbijakaitseametist kinnitati Delfile, et inimeste laenulepingud firmaga jäävad kehtima ning mingit võlgade andeksandmist ei toimu.

"Arvete külmutamine ja/või uurimise algatamine mõne riigiasutuse poolt ei mõjuta tarbijate lepingulisi suhteid, mistõttu tuleb tarbijatel igal juhul oma lepingulisi kohustusi täita," selgitas Hanna Turetski tarbijakaitseametist.

Ka prokuratuur kinnitas sisuliselt sama. "Prokurör ütles, et Credit Unioni tegevus politsei poolt peatatud ei ole ning laenulepingutest tulenevate õiguste ja kohustuste täitmine on Credit Unioni ja tema klientide vaheline tsiviilasi," teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai.

Eile kirjutas Delfi sellest, et firma tegevuse segi löönud läbiotsimise tõttu ei õnnestunud ühel laenuhuvilisel Credit Unionist raha laenata.