Samuti lisanduvad viis uut kiirabipunkti Tallinnas, Türil, Jüril ja Tartus.

Sotsiaalminister Taavi Rõivase sõnul hakkab kiirabi abivajajani kiiremini jõudma. "Kiirabireformi eesmärk on tagada kiire ja kvaliteetse abi jõudmine igasse Eestimaa nurka," ütles minister. "Uued kiirabibrigaadid ja -baasid ning 75 uut töötajat kiirabis tagavad, et kõik Eesti inimesed võivad end tunda turvalisemalt teades, et vajadusel saabub abi kiirelt," lisas Rõivas.

Seni tegutsenud 90 kiirabibrigaadile lisandub uuest aastast viis kiirabibrigaadi. Kaks uut kiirabibaasi on juba avatud Tallinnas Lasnamäel ning Haaberstis. 23. detsembril avati kiirabibaas Türil ning täna avatakse kiirabipunkt Jüris. Tartu uus kiirabibaas alustab tööd Annelinnas. Baaside asukoha väiksemaid muudatusi on oodata veel 11 paigas Eestis.

Minsiteeriumi kinnitusel arstibrigaadide arv ei vähene ning uuel aastal teenindavad abivajajaid 14 arstibrigaadi ja kuus reanimobiilibrigaadi. Kaks arstibrigaadi jäävad Tallinnasse ja Tartusse. Viljandisse, Pärnusse, Narva, Jõhvi, Põltsamaale, Otepääle ja Räpinasse jääb üks arstibrigaad, üks arstibrigaad lisatakse uuest aastast Tapale ja üks Paidesse. Põhja-Eesti Regionaalhaigla juurde tuleb konsulteeriv arstibrigaad.