Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul on oluline, et jaanipühi pidama minevad seltskonnad valiksid enda hulgast alati ühe inimese, kes on kaine ja hoiab olukorral pilku peal. "Seda on vaja nii autodega liiklemiseks kui ka peopaikadesse jõudes, sest vaid kaine inimene suudab täielikult adekvaatselt kriisisituatsioonides käituda," ütles Adlas BNS-ile.

Esmalt tuleb kodust eemal pühi pidavatel pidulistel Adlase sõnul jätta meelde aadress, kus viibitakse. "Häirekeskustel tuleb üha sagedamini puutuda kokku olukordadega, kus õnnetuse puhul abivajajad ei oska öelda, kuhu kiirabi peab välja sõitma," märkis Adlas.

Kui keegi on liialt purjutanud ja esmapilgul teadvuse kaotab, siis tasub tegutsemiseks nõu küsida abinumbrilt 112. Kui oma jõududega joobnut turgutada ei õnnestu, tuleb kohale kiirabibrigaad.

"Kindlasti tuleb veekogude juures suvitajatel meeles pidada, et võimalikud vettehüpped on väga ohtlikud. Kui inimesed soovivad saunade juures tiikidesse end jahutama minna, siis tuleks seda teha ikkagi ettevaatlikult jalad ees," kinnitas Adlas, kelle sõnul saavad iga aasta keskmiselt 20-25 vette hüpanud inimest raske pea- või selgrootrauma.

Lapsevanemad peavad Adlase sõnul meeles pidama, et ohtu võivad tekitada ka sääsed, kes võivad hooletusse jäetud väikelastele kahju tekitada. "Laps tuleb panna kohta, kus sääsed ligi ei pääse või kasutada sääsetõrjevahendeid, sest vastasel korral võib sääsehammustustele järgneda allergiline reaktsioon," selgitas Adlas.

Ülesöömise juhtumeid suviti Adlase kinnitusel väga tihti pole, kuid on esinenud peohoos toidu kurku tõmbamist. "Inimesed peaksid siiski meeles pidama, et joomine võiks toimuda joomise ajal ja söömine rahulikult ilma suurema naljategemise ja rabelemiseta," ütles Adlas.

Ka tasub Adlase sõnul meeles pidada, et ööd on tänavu siiski võrdlemisi jahedad ja kui joobes inimene peaks jääma vihmase ilmaga ööseks lageda taeva alla, võib kümmekonna soojakraadi juures toimuda kiire alajahtumine.