Häirekeskus tegutses kiirabile väljasõidukorraldust andes korrektselt, esimene korraldus anti minut peale väljakutset, ütles Delfile häirekeskuse kommunikatsioonijuht Maily-Maria Kiviselg.

Põhja-Eesti regionaalhaigla pressiesindaja Inga Lille sõnul ei olnud Mustamäe haigla kiirabibrigaadi kohalejõudmisel kiirabimeeskonna-poolseid viivitusi. „Tegu oli öise väljakutsega, Tallinnast Anijale on 80 kilomeetrit, lisandusid veel halvad teeolud ning aeg, mis kulus sündmuskoha leidmiseks,” ütles Inga Lill Delfile.

Kommunikatsioonijuhi sõnul sai häirekeskus teate pussitamisest 3. novembril kell 2.23.

„Kell 2.24 anti väljasõidukorraldus Kehra kiirabibrigaadile, kes jõudis sündmuskohale kell 2.54. Samuti anti kell 2.27 väljasõidukorraldus ka Mustamäe haigla reanimobiilile, mis jõudis Tallinnast sündmuskohale kell 3.26,” rääkis Kiviselg.

„Ei ole võimalik paika panna, kui kiiresti kiirabi peaks sündmuskohale sõitma. See võib sõltuda nii tee-, ilmastiku-, kui ka muudest etteprognoosimatutest oludest,” selgitas ta.

Päästekorraldaja registreeris väljakutse prioriteediga D, mis on kõige kiiremat reageerimist nõudev väljasõiduaste. Reageerimiseks on sel juhul aega üks minut, mille piires häirekeskus tegutseski.

„Antud sündmuse puhul oli häirekeskuse poolne töö tehtud korrektselt,” kinnitas Kiviselg.

Öösel vastu laupäeva pussitas 36-aastane mees Harjumaal Anija vallas Ukuaru talus toimunud noorte sünnipäevapeol surnuks 18-aastase noormehe, noahoope sai veel kolm noorukit.

Üks kolmest noorukist on juba haiglast koju lubatud, ülejäänud on endiselt haiglas ning nende seisund on stabiilne, ütles Delfile PERH pressiesindaja Inga Lill.