Pühapäeva õhtul oli Tallinna ringtee lähedal asuv Kiili ülejäänud Eestimaast ära lõigatud, kuna Jüri kandis olid kolm raskeveokit lumme kinni jäänud ja takistasid liiklust. Lumevangis oli ka tantsuvõistlustel olnud 700 last.

Vallavanem Vambola Kaal ütles Delfile, et eile õhtuks kella üheteistkümneks oli valla jõududega peatee lahti lükatud ja lapsed said koju minna. „Kaugemalt pärit lapsed, Saarest ja Võrust, need jäid koolimajja ööbima,“ selgitas Kaal. Kokku ööbis Kiili koolimajas 25 last, kes said magamisriided lähedalasuvast lasteaiast.

Kaalu sõnul oli kummaline, et tantsuvõistluse organiseerijad ise ei tundnud mingit muret, kuidas lapsed koju saavad. Ka ei olnud vallavalitsust nii suure osalejate arvuga toimuvast üritusest informeeritud.

Esmaspäeva hommikuks oli vald oma jõududega Kiili suunduvad teed lumest vabastanud, väiksemad teed on endiselt veel läbimatud ja inimesed istuvad lumevangis.

Kõige rohkem valmistasid vallavalitsusele peavalu suured džiibid, kelle juhid Kaalu sõnutsi liikluskulutuurist ei hooli ja selle asemel, et ees lumme kinni jäänud masinat aidata välja lükata, üritasid hoopis kõrvalt mööda sõita. „kahe kilomeetri ulatuses olid autod kahes reas üksteise taga kinni, traktorid ei saanud lund lükata,“ oli Kaal pahane.