Sellega seoses on kiiking saanud ka ametliku rahvusvahelise tunnustuse ning on kantud Guinnessi rekordite raamatu andmebaasi. Rekord trükitakse ära ka juba esimeses eestikeelses Guinnessi rekordite raamatus. Kiiking, üle võlli kiikumine võimalikult pikkade aistega kiigel, leiutati 1997 Pärnus Ado Kose poolt, kes ehitas muudetava pikkusega aistega kiige. Kiikingu meeste rekordiks on 7.01 meetrit, mille püstitas esimesena tallinlane Andrus Aasamäe (27) 2000. aastal. Seda tulemust kordas pärnakas Argo Linnamäe 2001. aasta suvel. Naiste rekordi omanikuks on Kätlin Kink (20) Viljandimaalt tulemusega 5.86 meetrit, rekord pärineb 2001. aastast.

Rekordi kinnitamiseks koostasid kirjastus Tänapäev ja Eesti Kiikingi Liit komplekti kiikingu materjalidest, kus peale avalduse olid foto-ja videotõendid, koopiad võistlusprotokollidest jms.

Tegu on üheksanda eestlastega seotud kinnitatud Guinnessi rekordiga. Spordirekorditest kuulub eestlastele veel Martin Kleini kõige kauem kestnud maadlusmatsh ja Leonid Gulovi kõige kiirem aeg sõudmise ühepaadi 2000 m distantsil. Margo Uusoru ja Birgit Ulrichti nimele on registreeritud maailma kiireim aeg naisekandmise võistlustel.

Muudest rekorditest on eestlastega seotud veel Estonia laevakatastroof, kõrgeim Legotorn, kõige kõrgema alkoholisisaldusega piiritus, Balti kett ja vanim Eurovisiooni lauluvõistluse võitja (Dave Benton).