“Mina ei leia põhjust, miks peaksin end vallajuhi kohalt taandama,” ütles Leas intervjuus Pärnu Postimehele.

Leas ütles, et mullu oktoobris korraldasid autoplahvatuse ilmselt tema poliitilised vastased, kes ei soovinud teda näha valimistepäeval elavate kirjas.

Keskkriminaalpolitsei lasi alates teisipäeva keskpäevast vahi all viibinud Kihnu vallavanema Leasi neljapäeval taas vabadusse. Politseiameti pressiesindaja sõnul on 58-aastane Leas endiselt kahtlustatav, kuid uurija ei pidanud vajalikuks tema jätkuvat vahi all hoidmist.

Leasi enda sõnul pole ta enam kahtlusalune. “Kui ma oleksin jäänud kahtlusaluseks edasi, poleks ma praegu enam vabaduses,” märkis ta.

Keskkriminaalpolitsei kahtlustab, et Leas korraldas mullu oktoobris tema kasutuses olnud Kia Carnivali süütamise, palgates selleks oma tuttava, 56-aastase pärnulase Heino. Mees värbas omakorda auto süütajaks 20-aastase Ragnari.

Kihnu vallavanemale ja OÜ Kihnu Liin juhile Leasile kuuluv mahtuniversaal Kia Carnival plahvatas mullu 16. oktoobri hommikul Pärnus. Plahvatuse ja auto süttimise põhjustas signaalrakett, mille aktiveeris autoukse avamine.

Pärnu politsei algatas plahvatuse uurimiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb plahvatuse tekitamist, kui sellega on põhjustatud oht inimese elule, tervisele või varale. Hiljem võttis juhtunu uurimise üle keskkriminaalpolitsei.