Muuseumijuhi Toomas Abilise sõnul on 200 000 külastaja näol tegemist väga ilusa arvuga. Neist ligi pooled on olnud turistid, viiendiku külastajatest moodustavad kooliõpilased, teatas Raepress.

”Bastionikäikude korrastamine ja sinna atraktiivse ekspositsiooni rajamine ning käikude Kiek in de Kökiga ühtseks tervikuks ühendamine oli suur õnnestumine,” tõdes Abiline.

”Seeläbi tekkis ainulaadne militaararhitektuuri kompleks, kus on ühendatud 15. sajandi suurtükitorn ja atraktiivsed 17. sajandist pärit maa-alused käigud,” selgitab Abiline. ”Eriti bastionikäigud, kuid ka Kiek in de Kök on nii turistide kui kohalike hulgas väga populaarsed.”

Uuendatud ja põneva interaktiivse ekspositsiooniga bastionikäigud ja Kiek in de Kök avati 2010. aasta aprillis.

Kiek in de Kökis on ka kaks galeriikorrust, kus vahetuvad peamiselt fotonäitused. Suurtükitorni ruume kasutatakse sageli kontsertideks, esitlusteks ja seminarideks. Torni viimasel korrusel on ainulaadsete vaadetega kohvik. Muuseumikompleksi atraktiivsus peaks pärast Neitsitorni ja Tallitorni renoveerimist ning külastajatele avamist veelgi kasvama, sest taastatud kaitsekäigu abil ühendatakse need Kiek in de Kökiga.